Published On: 23 Maj, 2016

Lumbardhi para një tragjedie në zhvillim! Lutje shtetit dhe institucioneve për ndërhyrje!

 

Gazetës shqiptari.eu, i janë drejtuar një grup qytetarësh që të bëjnë apel tek institucionet e Kosovës, qendrore dhe lokale që të evitojnë ndodhjen e ndonjë tragjedie në fshatin Lumbardh të Deçanit.

Në Lumbardh ka filluar ndërtimi i një xhamie pa e zbuluar se kush janë investitorët real, dhe pa pëlqimin e fshatarëve. Më e keqja është se ajo ka filluar të ndërtohet në fushën e futbollit, pra duke i privuar të rinjtë nga rekreativitet sportiv.

Më hollësisht ngjarjen alarmuese e shpjegon Vesel Lekaj nga Lumbardhi.

“Me 17 maj, dhe kur unë u ktheva nga Zara e Dalmacisë, pa dijeninë e fshatit kishte nisur ndërtimi i xhamisë së fshatit”, thotë Lekaj ish këshilltar në Deçan, dhe se do ta ndërtojnë në fushë futbolli. “Pyetëm tek autoritetet se kush ka marrë leje, por përgjigja ishte se nuk ju ishte dhënë leja 2-3 vetave, pasi nuk kishte dijeni fshati”, rrëfen ai.

Me 18 maj inspektorët kishin dalë në vendngjarje, dhe u kishin kërkuar ta ndërpresin punën, e bashkë me ta ishin edhe fshatarët.

Pasi inspektorët janë sjellë butë, ata kanë vazhduar punën për ndërtimin e xhamisë, atëherë fshatarët janë ankuar, dhe për të tretën ditë me radhë është vazhduar puna, përkundër që inspektorët dilnin dhe nuk arrinin ta ndalnin punën.

Me 19 kanë dalë inspektorët sërish ta ndalojnë punën, por duket pa pikë suksesi.

“Me datën 20 kemi dalë një grup i dakorduar fshati, dhe e kemi rrënuar ndërtimin e kryer. Në vend ngjarje ka dalë pastaj policia, pasi bageristit i janë kërcënuar me jetë”, thotë i shqetësuar Lekaj.

Pas kësaj nisme për ndërtimin e xhamisë, sipas burimeve të gazetës shqiptari.eu është një shoqatë, që thonë se janë nga Shqipëria, dhe kinse 350 mijë euro investim duan ti bëjnë menjëherë diku. Por, fshati nuk është konsultuar.

Kjo gjendje është tepër e rrezikshme, pasi përplasjet, kërcënimet dhe trysnitë janë të papërballueshme për vetë banorët e Lumbardhit.

“Atë ditë (me 20m maj) policia pastaj e shpërndau masën, por shqetësimet nuk kanë të ndalur. Dhe kjo situatë po na çon gati në vrasje

Musli Arifaj, nga Bashkësia Islame dhe katër hoxhë të tjerë, kanë ardh në fshat duke provuar ti bindin, që të lejohet xhamia.

Por, banorët janë këmbëngulës që çështja të del në Asamblenë komunale dhe ajo të vendosë.

“Grupi jonë aq shumë kemi pas telefonata dhe presione, aq shumë trysni ka pasë sa as disa fshatra së bashku nuk mund ti rezistojnë”, thotë Lekaj.

“As UDB-ja nuk kish arrit me na nxit aq shumë drejt vrasjes në mes vete. Këta që e bëjnë këtë janë armiq të shqiptarëve”, thotë Lekaj për SHQIPTARI.EU

Këto janë rryma ekstreme fetare aq të organizuara sa nuk dihet as nga janë, as nga mblidhen dhe si arrijnë të jenë aq të organizuar. SHQIPTARI.EU

 

NJOFTIM

Nga informata të sigurta  të cilat i mora në këtë çast njoftohemi se situata në fshatin LUMBARDH të Deçanit, mes qytetarëve të këtij lokaliteti është acaruar duke arritur edhe në pikën kritike, ndodhemi para një tragjedie, e cila mund të ketë pasoja dhe fatkeqësi me humbje të shumë jetërave njerëzore.

Andaj luten të gjitha instancat shtetërore dhe politike, nga ato komunale dhe nacionale, si dhe njerëz me autoritet dhe humanizëm që të reagojnë menjëherë nëse nuk duan të shohin ndonjë tragjedi të tmerrshme!

Apeli jonë është  njerëzor dhe në përkrahje të asnjëres nga palët në konflikt.

 

Nga Lumbardhasit

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...