Published On: 1 Prill, 2016

99 prona të Kosovës gjenden në Serbi

  • Mbi 160 prona të ndërmarrjeve shoqërore gjenden jashtë territorit të Kosovës, konkretisht në hapësirat e ish-Jugosllavisë.

Sipas një dokumenti të publikuar të enjten nga Agjencia Kosovare e Privatizimit figuron se vetëm në territorin e Serbisë gjenden 99 prona të ndërmarrjeve shoqërore, në Mal të Zi 35, në Bosnjë e Hercegovinë 15, në Maqedoni 7, në Kroaci 5 dhe në Slloveni 1 pronë.

Disa nga ndërmarrjet kosovare që kanë asete jashtë janë: “Jugoterm”, “Anamorava”, “Emin Duraku”, “Jatex”, “Beer Factory”, “MF Kosova”, “Marketing Export”, etj. Po ashtu, AKP-ja ka publikuar edhe listën me asetet të “Trepçës” jashtë Kosovës, numri i të cilëve arrin në shtatëmbëdhjetë. Zyrtarë të AKP-së nuk kanë dhënë asnjë sqarim se çka ka ndodhur deri më tani me këto prona dhe se si do të veprohet me të njëjtat pas publikimit të listës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...