Published On: 31 Mars, 2016

8 shtetas të Shqipërisë janë dëbuar nga Kosova brenda këtij viti

Tetë persona, shtetas të Shqipërisë i ka dëbuar Policia e Kosovës gjatë tremujorit të parë të këtij viti pasi që ata kanë rënë në kundërshtim me Ligjin për të Huaj, respektivisht për qëndrim të pa ligjshëm në Republikën e Kosovës.

“Shtetasit e huaj që veprojnë në kundërshtim me dispozitat ligjore mund të sanksionohen me gjobë, urdhër-largim vullnetar, me ndalesë të hyrjes dhe urdhër-largim me forcë, po ashtu me ndalesë të hyrjes në territorin e Kosovës. Ndërsa sipas ligjit për të huajt,  një të huaji mund t’í ndalohet hyrja në Kosovë nga 30 ditë deri në 5 vite”, kështu thuhet në Ligjin për të Huaj në Policinë e Kosovës.

 Përderisa Ministria e Punëve të Brendshme nuk ka të dhëna për këtë vit, bëjnë të ditur se gjatë vitit 2015, shtetas të huaj të pajisur me leje qëndrim janë gjithsej 3271 prej tyre 876 me nënshtetësi shqiptare,  raporton Indeksonline.

“Shtetas Shqiptar nga Republika e Shqipërisë janë gjithsej të lajmëruar dhe të pajisur me Leje qëndrim nga data 01.01.2015 deri me 31.12.2015, gjithsej 876 shtetas shqiptarë. Gjithsej shtetas të huaj të pajisur me Leje qëndrim gjatë periudhës janar-dhjetor te vitit 2015 janë 3271 shtetas të huaj” , kanë thënë nga zyra për komunikim me publik në Ministrinë e Brendshme.

Ndërsa për shtetasit e huaj që dyshohet se qëndrojnë ilegalisht, në Policinë e Kosovës nuk japin të dhëna. Dy rastet e fundit të dëbimit nga Kosova kanë ndodhur me zyrtarët e lartë të Vetëvendosjes. Sekretari për marrëdhënie me jashtë i VV-së  Boiken Abazi dhe aktivisti Arbër Zaimi janë dëbuar nga Republika e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...