Published On: 5 Mars, 2016

Driton Tali e quan Hashim Thaçin “president të snajperistëve”

Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës Driton Tali, vetëm një javë pas zgjedhjes së Hashim Thaçit president, e ka quajtur atë si një “president të snajperistëve”, shkruan GazetaBlic.

Ai iu ka ofruar lexuesve disa pika të kushtetutës, në të cilat tregoht se presidenti përfaqëson unitetin e popullit.

Sipas tij, Thaçi abuzon me institucione vetëm për interesa personale.

Shikojeni të plotë shënimin e tij:

Hashim Thaçi: Presidenti i snajperistëve!

Lexojani Hashim “Presetnikut” këto pika dhe tregoni se “uniteti i popullit nuk përfaqësohet me snajperistë dhe njësitet antiterroriste”. Si mund ta “garantojë funksionimin kushtetues të institucioneve” ai i cili i abuzon ato (institutcione) për interesa të veta?!

Presidenti i Republikës së Kosovës

Neni 83 [Statusi i Presidentit]

Presidenti është kreu i shtetit dhe përfaqëson unitetin e popullit të Republikës së Kosovës.

Neni 84 [Kompetencat e Presidentit]

Presidenti i Republikës së Kosovës:

(1) përfaqëson Republikën e Kosovës brenda dhe
jashtë;
(2) garanton funksionimin kushtetues të
institucioneve të përcaktuara me këtë Kushtetutë;
(3) …

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...