Published On: 14 Korrik, 2016

68 vjeçari vdes në Spitalin “International Medicine Hospital”, familjarët dyshojnë se nuk iu vendosën stentat!

Si 68 vjeçar, Ramiz Rexhepi nga Peja, përjetoi dy sulme në zemër brenda ditës, por me vetëdije dërgohet në Spitalin Rajonal të Pejës. Nga aty me “kushtin” që të shërohet, drejtohet për në spitalin privat në Prishtinë, “International Medicine Hospital” (IMH) nga një mjek i Spitalit të Pejës.

E gjithë ngjarja ka ndodhur në vitin 2014.

Rexhepi, nga Spitali i Pejës, u drejtua për në spitalin privat “IMH”, nga mjeku Reshat Emra, me konstatimin se pacienti ka nevojë për stenta.

Sipas hulumtimit të “Gazeta Blic” në atë kohë kishte qenë e papërballueshme për familjarët, sigurimi i parave për trajtimin e 68 vjeçarit në spitalin privat “IMH”. Por, H. K., bashkëshorti i vajzës së Ramiz Rexhepit, vendos që t’ia mbuloj shpenzimet mjekësore, babait të bashkëshortes së tij me para borxh.

Mjeku i Spitalit Rajonal të Pejës, Reshat Emra e udhëzon Ramiz Rexhepin për në spitalin privat

Në po atë ditë ku si 68 vjeçar, Rexhepi ishte dërguar në Spitalin Rajonal të Pejës, sipas H.K., mjeku Reshat Emra e kishte pyetur atë se çfarë lidhjesh familjare ka me familjen Rexhepi, dhe pasi që e kishte kuptuar afërsinë e tyre, ai thotë se mjeku i ka thënë se “nëse ke para, Ramizin duhet ta dërgojmë për në spitalin privat, “IMH” sepse ka nevojë për stenta.”

Duke e ditur gjendjen financiare të familjes së bashkëshortes, e cila po jetonte me pensionin bazë të moshës së Ramizit dhe një ndihme sociale të vajzës së Ramizit, Venera Rexhepi, nënë e dy fëmijëve jetim, H.K.,thotë se kishte vendosur që të hyjë në borxh tek një shok i tij, për t’i mbuluar shpenzimet mjekësore në spitalin privat “IMH”.

Në po atë ditë kur stafi mjekësorë i spitalit “IMH” vijnë për ta marrë nga Spitali i Pejës, Ramiz Rexhepin, sipas Venerës, babait të saj “i kishte rënë pulsi i zemrës në 40 dhe i keqësohej gjendja, por në atë mënyrë atë e kishin futur brenda ambulancës më të cilën ata kishin ardhur.”

Në atë ambulancë nuk ishte lejuar askush nga familjarët ta shoqëronte Ramizin, me arsyetimin se “nuk bën të ketë të afërm të personit”, tregon Venera.

Mjekët e “IMH”-së, fillojnë trajtimin!

Më të arritur në spitalin privat, mjekët që po e bartnin, Ramizin, H.K., thotë se e kanë telefonuar për ta njoftuar se duhet t’ia bëjnë kimografinë e babait të bashkëshortes së tij, e cila sipas H.K., ka kushtuar 800 euro.

Por, H.K., thotë se i ka porositur mjekët që të mos len gjë për para.

Dua ta shoh mikun në këmbë, mos lëni asgjë për para”, thotë se iu kishte thënë mjekëve, raporton gazetablic.com

10 minuta më pas, H.K., thotë se e kishin telefonuar sërish, por kësaj radhe për ta njoftuar se ia kishin vendosur stentën e parë dhe se duhet t’i vendosin edhe një tjetër.

Pas një kohe të shkurtër, H.K, thotë se mjekët e telefonojnë edhe një herë, për t’i thënë se duhet të intervenohet edhe me një bateri në zemër, pasi që sipas asaj që mjekët i kishin thënë H.K., “Ramizit, i ishte keqësuar shumë gjendja

Ramiz Rexhepin e marrin të vdekur nga Spitalin Privat “IMH”

Më 20.07.2014 Ramiz Rexhepi ka ndërruar jetë në Spitalin Privat “IMH”, aty ku ishte dërguar për trajtim mjekësor.

Venera, thotë se për vdekjen e babait të saj ishin njoftuar nga njëri prej mjekëve që e kishin trajtuar deri në atë kohë.

Kemi qenë duke pritur në korridor të spitalit, për ta kuptuar se çfarë po ndodh me shëndetin e babait dhe diku rreth orës 3:00 të mëngjesit erdhi një nga doktorët turk”, të cilit Venera nuk ia kujton emrin “për të na njoftuar se babai kishte ndërruar jetë.”

Sipas Venerës, ky spital privat ia kishte refuzuar të drejtën që ta marrë kufomën e babait të saj, pa i bërë të gjitha pagesat mjekësore, pagesa këto të cilat H.K., pretendon se i ka kryer.stenta.3stenta.4

Në trupin e Ramiz Rexhpit nuk vërehen shenja të intervenimit të mjekëve!

Para se ta varrosnin atë, H.K., thotë se ka shkuar për ta parë babin e bashkëshortes së tij, në kohën kur Hoxha E.R., po e bënte larjen e trupit të të vdekurit, dhe nga ajo çfarë ka parë H.K., deklaron se në trupin e Ramizit nuk kishte pasur as edhe një shenjë të vetme të intervenimit.

“Derisa Hoxha po e lante trupin e baballëkut tim të vdekur, unë vendosa që të shkoj aty, sepse më interesonte të di se a ia kanë vendosur atë bateri për të cilën me kishin thënë, por aty nuk vërehej as edhe një shenjë të vetme të intervenimit të mjekëve”, çka do të thotë sipas tij se “nuk i kanë vendosur as stenta dhe as bateri, por ishte plaçkitje haptas”, tha ai.

Familja refuzoi obduksionin

“IMH” kishte bërë një kërkesë për obduksionin e të ndjerit, dokumentin të cilin e ka siguruar edhe “Gazeta Blic” por atë e kanë refuzuar familjarët e tij me arsyetimin se “ka qenë e panevojshme t’i bëhet trupi sallatë”, është shprehur Venera në emër të familjes.

Stenta.5

Rastin nuk e iniciuan asnjëherë në Gjykatë.

Venera Rexhepi, thotë se deri sot s’ka qenë e gatshme për ta iniciuar rastin në drejtësi, duke e arsyetuar më gjendjen e saj financiare.

“Shkaku i gjendjes time financiare jo të mirë, pasi që mbajë  2 fëmijë me një ndihmë sociale, nuk kam pasur mundësi që ta angazhoj ndonjë avokatë në lidhje me rastin”, tha ajo, e cila më pas shtoj se rastin nuk e ka paraqitur as në polici.

Spitali privat “IMH” nuk përgjigjet

“Gazeta Blic” ka kontaktuar spitalin privat International Medicine Hospital në lidhje me rastin përmes postes elektronike, por “IMH” ka refuzuar të jap përgjigjen me arsyetimin se janë informacione personale.

“Po ju kthejmë përgjigjje për rastin të cilin keni dërguar e-mail lidhur me rastin e pacientit z.Ramiz Rexhepi, ne pa pëlqimin e familjarëve nuk mundemi asgjë të ju ofrojmë pasi që çdo gjë është konfidenciale dhe e dhënë personale.

Nëse keni kontakt me familjarët, mund të kërkoni fletëlëshimin e spitalit nga familjarët dhe mund të informoheni”

“Gazeta Blic” ka kontaktuar sërish për t’ia dërguar fletëlëshimin e dhënë nga “IMH”, por ata sërish kanë refuzuar të flasin, me pretekstin se “nuk është etike të japim informacione pa pëlqimin e familjarëve.”

Ndërkohë “Gazeta Blic” ka insistuar edhe përmes telefonit për të marrë një përgjigje në lidhje me rastin, por një gjë e tillë është refuzuar nga Orgesa Arifi menaxhere e marketingut në “IMH”, e cila më pas edhe ka kërcënuar me padi në rast të publikimit të hulumtimit.

“Nëse ju do ta publikoni këtë hulumtim ne do të ju padisim”, tha Arifi.

Reshat Emra heshtë!

Mjeku i cili thuhet se e ka udhëzuar Ramiz Rexhepin për në “IMH”, ka refuzuar të flas për “Gazeta Blic” në lidhje me rastin.

“Na merzitet ju gazetarët, s’kam kohë të flas me ju” tha ai me një ton të ashpër.

Më poshtë mund t’i gjeni fletëlëshimin dhe raportin mjekësor:stenta.6stenta.7 stenta.2  Stenta.1

Rrëfimi i tmerrshëm i familjarëve të Nazifete Pozhegut, që mjekët e një spitali privat e bën të palëvizshme!

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...