Published On: 30 Maj, 2016

600-700 milionë euro hyn çdo vit nga diaspora në Kosovë

Në konferencën e titulluar “Diaspora-investimet dhe punësimi” që po zhvillohet në Prishtinë, po diskutohet për rëndësinë e diasporës dhe kontributin e tyre në zhvillimin ekonomik të shtetit.

Në konferëncë bëhet e ditur se Kosova çdo vit pranon 600-700 milionë euro nga diaspora.

Aty u diskutua edhe për ndihmën e shetit gjerman në punësimin e të rinjëve kosovarë, si dhe avancimin dhe përgatitjen e të rinjëve tonë për tregun e punës.

Ambasadorja e Gjermanisë në Kosovë Angelika Viets, ka folur për kontributin e madh të diasporës duke thënë se Kosova mund të ketë rritje ekonomike për 4 përqind në dy vitet e ardhshme./Gazeta Express/
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...