Published On: 21 Shtator, 2016

6 efekte psikologjike që shpjegojnë mendjet tona

  1. Efekti Pratfall – Pëlqyeshmëria juaj do të rritet nëse nuk jeni të përsosur.
  2. Efekti Pigmalion – Pritshmëritë më të mëdha nxisin për performancë më të mirë.
  3. Paradoksi i zgjedhjes – Sa më shumë zgjedhje që kemi, aq më pak gjasa ka që të jemi të kënaqur me vendimin që marrim.
  4. Efekti i kalimtarit – Sa më shumë njerëz shohin dikë që është në nevojë, aq më pak gjasa ka që ai person të marrë ndihmë.
  5. Efekti i prozhektorit – Gabimet që ju bëni nuk vihen re aq shumë sa mendoni ju.
  6. Efekti i fokusimit – Njerëzit i vënë shumë rëndësi njërit aspekt të një ngjarjeje, dhe nuk arrijnë të dallojnë faktorët e tjerë. /bota.al
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...