Published On: 24 Maj, 2016

59 të rinj nga Ferizaj në ISIS, 4 kanë vdekur- nis fushata vetëdijësuese kundër ekstremizmit

Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj ka nisur sot zbatimin e projektit më të ri: “Vetëdijesimi i të rinjëve mbi pasojat e ekstremizmit dhe radikalizmit fetar”.

Rajonit të Ferizajt, shkollat e mesme, me shoqërinë civile, ndërkaq këtë nismë e ka mbështetur edhe MPB-ja. Zbatimi i projektit nënkupton mbajtjen e ligjeratave më nxënës të shkollave të mesme të Ferizajt dhe të komunave të këtij rajoni.

Ligjerata fillestare u mbajt sot, me nxënës të gjimnazit “Kuvendi i Arbrit” të Ferizajt. Veç nxënësve, të pranishëm në ligjeratë ishin edhe përfaqësues të MPB-së, KFOR-it, EULEX-it, ICITAP-it, OJQ-të.

Pas një vlerësimi të shkurtër të situatës aktuale të ndërlidhur me këtë temë të ndjeshme, nga aspekti policor, ligjëroi drejtori Rajonal i Policisë në Ferizaj, nënkoloneli Gazmend Hoxha. Ai vuri në pah procesin e radikalizimit dhe fazat e tij, siç janë: procesi rekrutimit, vendet e rekrutimit, identifikimi i caqeve, bindjet, mjetet e bindjes dhe rrezikun nga mundësia e përfshirjes së drejtpërdrejtë në aktivitete terroriste. Duke veçuar disa nga mënyrat e paraqitjes së ekstremizmit në vendin tonë nënkoloneli Hoxha vuri në dukje se, si rezultat i indoktrinimit me ideologji ekstremiste, viteve të fundit janë paraqitur edhe pasojat si: raste të jotolerancës ndërfetare dhe ndërsektare, probleme dhe konflikte të ndryshme në mes të ekstremistëve islamistë dhe besimtarëve islamë, pastaj edhe përpjekjet për t’u bërë faktorë politikë dhe për të realizuar agjendën e tyre politike dhe ideologjike.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...