Published On: 11 Prill, 2016

53 profesorë me dy e më shumë vende pune me orar të plotë

Pesëdhjetë e tre profesorë universitarë kanë përfituar jashtëligjshëm duke lidhur kontrata pune si staf i rregullt me dy e më shumë institucione të arsimit të lartë.

Burime të “Kohës Ditore” kanë bërë të ditur se shumica nga këta profesorë kanë lidhur kontrata të rregullta pune në dy e më shumë kolegje private, por ka nga ta që kanë kombinuar marrëdhëniet e punës me orar të plotë në sektorin publik dhe në atë privat.

Institucionet me të cilat ata kanë lidhur kontratë kanë shfrytëzuar emrat e tyre për të akredituar programet e studimeve.

Kjo, meqë, sipas Udhëzimit Administrativ për akreditimin e institucioneve të arsimit të lartë, njëri nga kriteret është që institucionet e arsimit të lartë (IAL), programi studimor, duhet të kenë së paku tre profesorë që kanë gradën shkencore-doktor shkence.

Manipulimin me dy e më shumë kontrata të plota e konfirmon edhe Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA).

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...