Published On: 5 Maj, 2016

50 vendet më të lira për të jetuar, Kosova renditet e 3-ta! (Foto)

GoBankingRates ka kryer këtë renditjeduke marrë në konsideratë katër tregues të përballueshmërisë: fuqia blerëse, indeksi i qirasë, indeksi i çmimit të ushqimeve dhe i shërbimeve të mirave, krahasuar me standardin e NewYork-ut, transmeton lajmi.net.

Në mesin e 50 vendeve më të lira për të jetuar, Kosova është renditur e 3-ta, e paraprirë nga Afrika Jugore dhe India. Ndërsa Shipëria është renditur e 27-ta.

 Në Kosovë, fuqia  blerëse është 33.8% më e ulët

Qiraja është 91.5% më e ulët

Gjërat ushqimore janë 75.8% më të lira

Mallrat dhe shërbimet vendore janë 72.6% më të lira

Ja vendet më të lira për të jetuar:

 

1

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...