Published On: 25 Janar, 2016

400 veta kanë dhënë dëshmitë e tyre “për krimet e UÇK”së”

  • Gazeta “Danas”, e cila cilësohet si një media më e moderuar kur raporton për Kosovën, bën me dije se 400 persona tashmë i kanë dhënë dëshmitë e tyre për “krimet e UÇK’së”, ndërsa 30 prej tyre pritet edhe të dëshmojnë gjatë proceseve gjyqësore në Hagë.

“Danas” po ashtu shkruan se dëshmitarët të cilët do të flasin për krimet e UÇK’së para Gjykatës Speciale, tashmë janë marrë në mbrojtje dhe janë vendosur nëpër vende të ndryshme të botës. Po ashtu, kjo gazetë shkruan se softueri me të gjitha të dhënat për lëndët që do t’i trajtojë Gjykata Speciale ndodhet në Bruksel.

Më shumë se 400 njerëz knë dhënë deklarata për krimet e UÇK’së, por sipas të gjitha gjasave 30 prej tyre do të japin dëshmi para Gjykatës” shkruan “Danas” duke u thirrur në burime diplomatike.

Gjykata pritet të funksionalizohet brenda vitit ndërkohë që tashmë është bërë e ditur se ajo do të vendoset në Hagë në ndërtesat e dikurshme të EUROPOL’it.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...