Published On: 22 Dhjetor, 2015

4 këshilla për mbrojtjen e baterisë së telefonit

Bateria e telefonit celular është një sfidë në vete. Gjithmonë, jetëgjatësia e saj ka qenë një problem për përdoruesit e telefonave. Por, janë disa këshilla të cilat nëse filloni t’i aplikoni, mund t’iu ndihmojnë me këtë problem dhe të bëjnë që bateria juaj të zgjasë më shumë.

Mbyllni vendndodhjen (location services);
Mbyllni njoftime (push notifications);
Mbyllni aplikacionet të cilat i keni hapur më parë dhe zgjidhni opsionin në “settings” që t’i ndaloni të funksionojnë në “background”;
Sigurohuni që telefoni juaj të mos nxehet shumë.

Sipas Paul Shearing nga Universiteti i Londrës, shumë aplikacione funksionojnë pa dijeninë tuaj në sfond, dhe kjo bën që bateria të bie më shpejtë. Ai shton se, duhet që në “settings” të këtyre apliakacioneve të mbyllni “background refresh”.

Gjithashtu, Shearing, shprehet se s njëjta gjë vlen edhe për lajmërimet. Shumë aplikacione iu dërgojnë lajmërime ose “notifications”, prandaj nëse ato nuk ju hyjnë në punë, mund të veproni njësoj si më lart, që në “settings” t’i fikni edhe ato.

Ju duhet të kuptoni që telefoni juaj nuk duhet të nxehet shumë, pasi pajisja juaj është një mini-kompjuter, që i ka të gjitha përveç pjesës ftohëse.

Sipas Paul Shearing, në momentin kur telefoni juaj është nxehur shumë atëherë çipi CPU është duke operuar me të gjitha kapacitetet e tij, që do të thotë se është duke konsumuar shumë energji nga bateria juaj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...