Published On: 20 Maj, 2016

3 mijë hektarë tokë të Vitisë përfshihen në projektin e komasacionit

Në komunën e Vitisë ka filluar procesi i rregullimit të tokave bujqësore në kuadër të projektit të komasacionit, ku do të përfshihen 2 mijë e 370 hektarë tokë e cila parasheh rregullimin e tokave bujqësore në 7 zona kadastrale, shkruan sot Koha Ditore.

Siç është fshati Gërmovë, Pozheran, Sadovinë e Cerkezëve, Sadovinë e Jerlive, Sllatinë dhe Dobresh. Përparim Sylejmani, kryetar i komisionit për çështjen e komasacionit, ka vlerësuar edhe bashkëpunimin që janë duke bërë pronarët e tokave me komunën.

Ai thotë se qëllimi është edhe bashkimi i parcelave, e cila është përmendur edhe si sfidë nga Ministria e Bujqësisë, ngase në të shumtën e rasteve bujqit kanë të shpërndarë parcelat e tyre duke bërë që ata të mos përfitojnë grande nga Ministria.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...