Published On: 7 Shtator, 2016

26 vjet nga Kushtetuta e Kaçanikut

Sot, më 7 shtator 2016, u bënë 26 vjet qysh kur delegatët e Kuvendit të Kosovës shpallën Kushtetutën, të njohur si “Kushtetuta e Kaçanikut”. Më 2 korrik 1990, delegatët e Kuvendit miratuan publikisht Deklaratën Kushtetuese, me anë të së cilës Kosova shpallej njësi e veçantë në kuadër të federatës së atëhershme jugosllave.

Dy muaj pas shpalljes së Deklaratës Kushtetuese (7 shtator), e njohur si “Deklarata e Pavarësisë”, të njëjtët delegatë nxorën aktin më të lartë juridik – Kushtetutën e Republikës së Kosovës, dhe me këtë ata edhe formalisht e shpallën Kosovën Republikë. Ish-deputetë të asaj kohe thonë se ajo Kushtetutë është shumë e mirë se kjo që është nxjerrë me bazë Planin e Ahtisaarit.

 Sipas tyre, ajo Kushtetutë, për dallim nga kjo e sotshmja, e ka bërë më funksional shtetin e Kosovës. Madje, ëndërrojnë ta kthejnë në fuqi përsëri.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...