Published On: 14 Shkurt, 2016

240 muxhahedinë të strehuar në Golem, mbrohen nga policia

Kjo është qendra  në të cilën u strehuan fillimisht  240 muxhahedinet e parë të ardhur në vitin 2013 nga Kampi i Ashraf i Irakut, të cilët tashmë gëzojnë statusin e refugjatit.

Ata  u strehuan fillimisht  në këtë  qendër që ndodhet  në zonën e Babrrus.  Më pas qeveria shqiptare mori masa për strehimin e tyre në Golem në pallate me qera të paguara nga shtetit.

Në bazë të marrëveshjes muxhahedineve u krijua mbrojtje policore dhe u strehuan pranë njeri- tjetrit një nga kushtet e vendosura. Ata erdhën  në Shqipëri nëpërmjet UNHCR, në përgjigje te kërkesës së qeverisë se SHBA, e cila ka edhe në mbikëqyrjen e Kampit Ashraf në Irak.

Qeveria shiptare të fitojnë menjëherë statusin e refugjatit dhe do të pajisen me leje qëndrimi dhe dokumentacionin e duhur për t’u trajtuar si çdo qytetar shqiptar. Por me statusin e refugjatit, ata nuk do të munden që për momentin, të udhëtojnë jashtë vendit./ORA

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...