Published On: 2 Janar, 2017

2016 në tre rrotë

Agim Vuniqi

1). Kujtesa historike…

Kosovarizmi do i le shqiptaret e Kosoves pa histori, vetdeklarimi i tille i le ata pa tapi pronesore dhe historike…, vrapi per nderrime termash historike, pa koncenzus te perbashket brenda shqiptar po ia hap dyert serbeve dhe grekeve per t’i quajtur ata kacak, pa kujtese historike…

2). Historia e odave…

Fatkeqesisht RTK permes gazetarit Milaim Zeka, po nderron kursin e historise, devijimet jane shume te medha dhe shume te demshme…, nuk ka ndryshuar gje nga mentaliteti i odave, fliten te paverteta te medha… edhe zgjedhja e mysafireve eshte papergjegjesi…, eshte fatkeqesi e madhe qe po shiten lire edhe ata qe ne nje kohe kontribuan, por tash kane qitur ne pazar tabanin e te kaluares se tyre kombetare … Realiteti i hidhur tregon se te gjithe intelektualet shqiptare kane deshtuar, perfshire edhe akademiket… shume keq e kane kuptuar ekonomine e tregut ka rene oferta dhe kerkesa per ta, po shiten si punetore krahu…

3). Ministria e jashtme ne senduiç

Ministria e MPJ, qe nga koha e Thaçit ka humbur busullen, eshte pa kredo morale, eshte e gjymte edhe ne retorike diplomatike… Gafi diplomatik i ministrit te jashtem kundrejt kryeministrit shqiptar tejkaloi caqet e normalitetit, edhepse u zbute heshtazi, pa pasoja ne relacionin Tirane-Prishtine, harroi se e ka rival ministrin e jashtem Daçiq, shpresoj se nuk eshte duke menduar se e ka rival gare per anetare kryesie te PDK-se, apo ne ate te SNS… nganjehere eshte i pacarte, sidomos kur i paraftyrohet shpina e Thacit…

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...