Published On: 10 Prill, 2016

2 KORRIKU


Ilmi Tahiri

2 KORRIKU

Datë e shënuar në histori,
një kuvend
shpalli deklaratën kushtetuese
që ti sjell vendit barazi dhe liri,
në Prishtinë atë ditë
po lëkundej një robëri,
ky kuvend sendërtoi aspiratën
e një populli për liri dhe pavarësi.

2 Korriku
ditë kur Kosova këtë vendim
e mirëpriti dhe robërinë
me këtë akt ajo thellë e sfiliti,
atë ditë kuvendi u mbyll me dhunë,
por kuvendarët ishin
Ishin të gatshëm për çdo
sakrificë dhe furtunë ,

Ajo për ta ishte nxitje edhe më shumë,
se nuk durohet më tej ,
kjo barbari dhe kjo dhunë,
por Kosova u përgjigj me akte ,
me vullnet dhe jo assesi me dhunë,
ky kuvend për Kosovën
dha aq shumë, i fuqizoi
organet e pavarura
dhe qëndresën tonë e ngriti edhe më shumë ,

këta janë legjendarët
e atëhershëm që u ballafaquan
me ndjekje, burgosje dhe me dhunë,
ky ishte akti më i lartë me të cilin
robërisë aq guximshëm ata iu kundërvunë ,
jo me plumba, as me dhunë,
por me laps deklaratën e nënshkruan
për Kosovën liri , shkëputje dhe barazi,
dhe të drejta si të tjerët edhe ne duam,
por ja që deri më sot padrejtësisht
dhe fatkeqësisht ata u harruan,

athua vallë nuk pati vlerë ajo
që e deklaruan dhe nënshkruan,
e që sot mjerisht janë harruar,
por një gjë duhet shfletuar,
se historia e Kosovës
edhe këtë rrugëtim e ka kaluar,
por ai duhet të jetë brenda saj
si akt madhor, sublim dhe i shënuar,
ata janë heronjtë e gjallë
të Kosovës që tani duhet emëruar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...