Published On: 24 Mars, 2016

17 vjetori i sulmeve të NATO-s, shpresë dhe zhgënjim! (Video)

  • 17 vjetori i sulmeve të NATO-s, kundër forcave policore e ushtarake të Serbisë

Sinan Kastrati, Suedi

17 vjet më parë NATO-ja, forca më e madhe ushtarake në botë i filloj sulmet ajrore kundër forcave serbe në Kosovë e në Serbi.

Ishte shpresa e parë dhe e vetme në mbrotje të popullsisë shqiptare që po të mos intervenonte NATO-ja, Kosova do të zbrazej.

Isha në orën e mësimit, në një shkollë të Halmstadit, në Suedi bashkkë me Nazmi Sylën, mësues Matematike dhe Vlorën, një vajzë nga Mitrovica, mësuese gjithashtu kur dëgjuam lajmin deri atherë me shpresë dhënes: Solana: fjalën e ka Vesli Klarkut, gjenerali amerikan i NATO-S, për Europë..

Kërkova leje nga drejtori i shkollës dhe shkova me të shpejt në banesë.

E hapa televizionin suedez. Programi i rregult ishte ndërperë dhe shkruante me shkronja të mëdha se Alenca e NATO-s ka fillua bombardimet e forcave serbe, nga Avianoja e Italisë.

Deri atherë gëzim më të madh nuk kam pasur

Nëpër faqet e shtypit

Tash pas 17 vjetëve, kur e shfletova sot shtypin, vecova këta tituj:

24 marsi vulosi lirinë e Kosovës, Epoka e re,

Bota Press: Kosovë: 17 vjetori i sulmeve ajrore të NATO-s kundër Serbisë,

Bota Sot, Kosovë: 17 vjetori i sulmeve ajrore të NATO-s kundër Serbisë

Nëntoka në ofensivë, Republika në rrezik, Kosva Sot

Dhe vetvetiu i bëna vehtes pyetjen:

A është Kosova e lirë dhe e pavarur?

A është Kosova në rrezik?

-Po, Kosova është në rrezik nga udhëheqësit e saj, shqiptarë.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...