Published On: 14 Prill, 2016

17 Vite na shkoklojnë banditat – si popull e si shtet

  • Katastrofa është se edhe 50 vite të tjera do na shkërdh… edhe fëmijët e tyre milionera, me mendësi të njëjtë.

Xhevat Rexhaj
Të kuptohem drejtë që në fillim. Sa të jem gjallë do të përkulem para heronjve që ranë në luftë, para viktimave dhe martirëve, edhe ato e ata Heronjë për mua, para gjithë kontribuuesve dhe veprimtarëve institucionalistë, para shumicës së popullit shqiptarë që e deshi lirinë dhe pavarësinë, pra luftuan në forma të ndryshme për të. E tash, ka qe 17 vite që një kastë manipuluesish, një klan mafiozësh, një grup “komandantësh”, të cilët gjithë këto vite e kriminalizuan Kosovën, e vodhën, e shitën pasurinë e saj, e zaptuan dhe shkurt e vodhën ardhmërinë e gjeneratave, na e kanë nxirë jetën. Po qe 17 vite kanë mbjellë frikë, kanë shantazhue, kanë kërcënua e deri edhe kanë eliminuar kundërshtarët politikë, njerëz të biznesit dhe struktura të caktuara individësh. Të tillët e denigruan sistemin e arsimit, sistemin shëndetësor, privatizimin, resurset tokësore, lumenjtë, pyjet dhe shkurtë e shkatërruan vullnetin dhe pritjen e qytetarëve të Kosovës që pavarësia do jetë dobiprurëse dhe frytdhënëse për ta. Të tillët së fundi e katapultuan përfundimisht luftën shekullore të shqiptarëve për pavarësi, të tillët le që e shitën vlerën e qytetarisë shqiptare, por tani me listat e veteranëve krijuan, ose vazhduan ndarjen e qytetarisë dhe shoqërisë shqiptare në “atdhetar dhe në tradhtar”. Manipulimet dhe shitblerja e statuseve të grupeve të caktuara veteranësh përfundimisht e vulosën kriminalitetin që ekziston qe 16 vite. Me listat e dala përfundimisht shoqëria e Kosovës do të ketë probleme edhe dekada me radhë… Deri më tani shoqëria e Kosovës, pra qytetarët e Kosovës ishin të kapur vetëm nga ata që na e mbajnë te hunda “luftën” e tyne, dhe gradat e tyne deri në gjenerala, titujt e tyne edhe shkencorë të marrun me pare dhe me dhunë në Universitete, vilat e tyne luksoze milionëshe e të tjera… Po, po, gjerë më tani i kishim këta si grupe goxha shumë, por tani me listat e dala të kategorive të ndryshme statusore rreth luftës, vuajtjeve dhe frikës së shoqërisë së Kosovës do i shtohen edhe mijëra fëmijë dhe familjarë të “veteranëve” dhe komandantëve, pra tani me dekada fëmijët e tyne do shkollohen si duan vet, do marrin diploma, do sillen si kapadainjë, do i turren çdokujt që do të flas, apo shkruaj kundër disa banditëve që janë vesh me grada veteranësh, shkurt do e mbajnë shoqërinë ende nën kontroll, do e katapultojnë edhe më keq se gjerë më tani, ngase shumë veteranë do të ndihen Zotra, do të kenë mbrojtje edhe për hajni e krime nga ligji, do kenë benificione që do dalin edhe jashtë ligjit, shkurt do ia nxijnë jetën gjeneratës dhe gjeneratave që vijnë….. Veteranët e vërtetë i edukojnë fëmijët si duhet besoi, por ata që e “edukuan” Kosovën me krime, do i edukojnë apo veç i kanë edukuar fëmijët me banditizëm…. Ishin pak, por tani më janë më shumë, ruana Zot nga shqiptarët që e “duan” shtetin duke i marrë edhe lekun e fundit…… Thashë në fillim: përkulem para atyre që e kapën pushkën dhe luftuan, apo edhe ishin pjesë e luftës, por me zemër e pa interesa…..

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...