Published On: 4 Prill, 2016

13 mënyra për të qenë një koleg më i mirë në punë

Gjithçka është individuale, por sërish ka një bazë standarde ku njerëzit mbështeten dhe presin edhe nga të tjerët të bëjnë po ashtu për të krijuar një mjedis të mirë pune. Ekspertët rekomandojnë 13 mënyrat për të qenë një koleg më i mirë:

1. Jepni një “Përshëndetje!” të gëzuar në mëngjes.

2. Mësoni të flisni për gjëra të përditshme – muzika e preferuar, filmat librat, hobet.

3. Kërkoni opinionin e kolegëve për temat e diskutuara.

4. Shmangni thashethemet me çdo mënyrë të mundshme.

5. Kur përballeni më një koleg të vështirë, qëndroni sa më të ftohtë që të mundeni.

6. Bëni komplimente, por jo furça.

7. Përhapni gëzimin tuaj, ndajeni dhe ‘infektoni’ me të edhe të tjerët.

8. Ktheni përgjigje të shpejtë telefonatave apo e-mail-ve duke treguar interes për ta.

9. Jepni besim aty ku e shihni se mund të jepi dhe se ia vlen duke e bërë marrëdhënien tuaj më të ngushtë.

10. Ja një për shefin: punoni gjithmonë të paktën aq fort sa kushdo që punon me ju apo për ju.

11. Paraqituni gjithmonë në kohë duke treguar respekt për kohën e personave të tjerë.

12. Shprehni mendimet tuaja në mënyrë që të jetë e qartë se ato nuk janë idetë e vetme të mira dhe se të tjerët mund të kenë po aq ide të mira për të shtuar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...