Published On: 5 Mars, 2016

106 milionë euro ‘peshojnë’ ndërrmarrjet e uzurpuara

Agjencia Kosovare e Privatizimit(AKP) ka bërë të ditur se vlera e përgjithshme e ndërmarrjeve shoqërore të uzurpuara në Kosovë arrinë në rreth 106 milionë euro, shkruan portali ‘Infokusi.com’.

Bazuar në statistikat e publikuara 368 ndërmarrje shoqërore kanë qenë të uzurpuara kur janë privatizuar nga AKP. Sipas këtij raporti, vlera e ndërmarrjeve të privatizuara në Prishtinë që kanë qenë të uzurpuara arrinë në 58.2 milionë euro, prej të cilave rreth 12 milionë euro kanë qenë lokale të uzurpuara, 12.6 milionë euro ndërtesa administrative dhe tokë, 18.2 milionë euro tokë bujqësore, etj, raporton ‘Infokusi.com’.

Pas Prishtinës me vlerë të pronave të uzurpuara renditet Peja, ku 36 milionë euro ka qenë vlera e privatizimeve me uzurpatorë, prej të cilave 15 milionë euro tokë bujqësore, 7 milionë euro lokale, etj. Në rajonin e Mitrovicës vlera e ndërmarrjeve të privatizuara me uzurpatorë arrinë në rreth 9 milionë euro, prej të cilave rreth 5 milionë euro tokë bujqësore dhe rretj 2.2 milionë euro lokale.

Më së paku probleme me uzurpatorë ka pasur rajonin i Gjlanit, ku vetëm dy ndërmarrje në vlerë prej mbi 700 mijë euro janë privatizuar me uzurpatorë.

Përndryshe, ish-AKM dhe më vonë AKP kanë privatizuara disa ndërmarrje shoqërore pa i larguar uzurpatorët. Si pasojë e kësaj qasje të gabuar blerësit legjitim kanë hasur në vështirësi në marrjen nën menaxhim të ndërmarrjes së privatizuar.

Madje disa blerës për disa vite me radhë po dështojnë ta marrin menaxhimin e pronës, pasi që institucionet e drejtësisë po dështojnë t’i largojnë uzurpatorët me lidhje të fuqishme politike.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...