Published On: 16 Tetor, 2016

​Studentët e fitojnë një “betejë” me Rektoratin

Studentët e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” e kanë fituar “betejën” me Rektoratin për kthimin e kritereve të vjetra për kalimin e vitit akademik, si dhe shtimin e një afati të provimeve.

 Vitin e kaluar UP-ja kishte marrë vendim që të mos e lejojë asnjë afat shtesë për provime, si dhe ta rrisë numrin e provimeve si kusht për të kaluar vitin,  duke ua vështirësuar studentëve përfundimin e studimeve, studentët kishin reaguar duke shprehur pakënaqësitë e tyre në mënyra të ndryshme.

Ndërkohë, tashmë së fundmi, me kërkesë të Parlamentit të Studentëve, Senati i UP-së ka marrë vendim që provimeve t’i shtohet edhe një afat shtesë, ndërsa kriteri për kalim të vitit të mbetet ai që ka qenë në të kaluarën.

Një nga përfaqësuesit e studentëve në Senatin e UP-së, Argjend Softolli, ka thënë për Kosovapress se kërkesat e studentëve janë plotësuar.

Ndërkohë, sa i përket afateve të provimeve, Softolli ka thënë se duke e respektuar Statutin e UP-së, është shtuar një afat në shtator me çka kërkesat e studentëve janë plotësuar.

Ndërkohë, afati i janarit dhe ai i qershorit, sipas Softollit kanë mbetur ashtu siç kanë qenë, duke e respektuar edhe Statutin e UP-së.

Megjithatë, Softolli ka thënë se me plotësimin e këtyre kërkesave, tashmë studentët e UP-së janë të kënaqur , dhe nuk ka më vend për protesta e reagime tjera./KosovaPress/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...